خلاقیت و نوآوری پیشکش، کم کاری و بی توجهی را ببین...

ساخت وبلاگ

یکی از مشخصات مهم توسعه یافتگی در یک جامعه، خلاقیت و نوآوری است که موجب بهره وری بیشتر و بهینه از منابع مختلف می گردد. در واقع با افزایش جمعیت و نیاز به استفاده از منابع مختلف طبیعی و انسانی افزایش یافته و در نتیجه بهره وری برای جلوگیری از هدر رفت بیش از پیش اهمیت می یابد.

در جامعه در سطوح مختلف نتایج بعضی از تصمیمات یا نتایج آن ها به سادگی قابل مشاهده است. به عنوان مثال، در پروژه های مختلف مانند بخش عمرانی شامل سدسازی، راه سازی، پل سازی، ساخت تونل یا در بخش فرهنگی، آموزشی، اجتماعی، سیاسی و نهاد های مدیریتی؛ این عدم نوآوری و خلاقیت کاملا قابل لمس است. همه این ها در کنار اتفاقاتی که در سایه عدم نظارت کافی نشان دهنده سهل انگاری می باشد، مثلا در سطح جاده ها و کوچه ها اداره آب به دلیل شکستگی و نشت آب شروع به کندن می کند و هفته ها این چاله را پر نمی کنند و حتی مشکل را بر طرف نمی کنند و موجب هدر رفت آب و انرژی می گردد. مردم محل به دلیل عدم آگاهی نمی دانند با چه نهاد نظارتی باید درخواست کنندتا این کم کاری رفع گردد. در  واقع مدیریت به یک مرض بی خیالی دچار شده است. اگر این مرض تبدیل به عادت شود و در گذر زمان عمیق تر و گسترده تر شود، آن وقت معالجه آن سخت و زمان بر می گردد و برای آن باید هزینه زیادی پرداخت شود.

فرآیند توسعه دارای خروجی است، مردم به خروجی نگاه می کنند و بر اساس آن میزان رضایت به دست می آید. در نتیجه توسعه یک چیز خیالی یا معجزه ای نیست، بلکه از همین کارها از سطح محلی شروع می شود و با کارهای کوچک، زمینه برای کارهای بزرگ فراهم شده و نتایج مطلوبی به همراه دارد و مردم آن جامعه در چنین شرایطی احساس خوشبختی می کنند. کشور در این شرایط ضعیف از لحاظ برخورداری از حداقل های توسعه نسبت به کشورهای توسعه یافته، در کنار آن مردم با مشاهده این کم کاری ها کاملا نسبت به وضع موجود احساس نا رضایتی می کنند و بهبود در وضعیت امور را مشاهده نمی کنند، چون که مدیران آن ها در حداقل ها، عملکرد بسیار ضعیفی دارند. مدیران باید سعی کنند تا افراد بی خیال و انگل وار را از خود و بدنه سیستم دور کنند، زیرا ارتباط و هم نشینی با این افراد، به مرور زمان، خود هم دچار این مرض شده، به مانند یک لیوان آب گرم که خود را با دمای محیط یکسان می کند؛ اطرافیان بدسرشت، به مرور بر روی افکار، روحیه و اعمال ما تاثیر می گذارند و سطح دغدغه ها را پایین تر می آورند.

استراتژی توسعه...
ما را در سایت استراتژی توسعه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hosseinyadollahnia بازدید : 100 تاريخ : يکشنبه 1 دی 1398 ساعت: 7:08