استراتژی توسعه

ساخت وبلاگ

برای پیمودن مسیر توسعه، نیاز به چراغ راه داریم؛ منظور از چراغ راه، استراتژی مناسب است. همه کشورها برای رسیدن به توسعه و پیمودن مسیر آن، استراتژی واحدی نداشته­ اند، بلکه هر کشور به فراخور موقعیت، امکانات و ظرفیت خود دست به انتخاب استراتزی زده است. در این راستا علاوه بر مسیر توسعه، باید به محیط توسعه هم توجه گردد، اگر محیط توسعه را به شکل دایره در نظر بگیریم مرکز آن عدم توسعه یافتگی و در حاشیه و اطراف آن توسعه یافتگی وجود دارد، یعنی هر چه از مرکز به سمت حاشیه دایره حرکت کنیم کشورها توسعه یافته تر هستند. تشبیه محیط توسعه به شکل دایره به این دلیل که در اطراف آن توسعه یافتگی وجود دارد و فرقی ندارد از کدام مسیر حرکت کنیم و لی نکته مهم توجه به ظرفیت های هر کشور در انتخاب استراتژی است. پیمودن مسیر توسعه یک روند مستقیم ندارد، گاهی اوقات با سختی و دشواری همراه است.

کشورهای توسعه یافته هریک به طریقی  از مرکز دایره (عدم توسعه یافتگی) جدا شده و به سمت توسعه حرکت کرده اند، در این میان بعضی از کشورها با استراتژی مناسب به شکل مطلوبی در حال پیمودن مسیر توسعه هستند و برخی دیگر از کشورها در کلاف سردرگمی گیر کرده اند و هنوز استراتژی مناسبی انتخاب نکرده اند. در این میان کشور ما برای این که در مسیر سردرگمی و درجا زدن قرار نگیرد نیاز به این دارد که با انتخاب استراتزی مناسب این مسیر را به سلامت بپیماید. استراتژی مناسب اینست که همه صاحب نظران، نخبگان، نهادها (دولتی، خصوصی، مدنی و مردمی) و ... به دور یک میز بنشینند ( نه این که یک فرد یا نهاد، چارچوب را مشخص نماید و بعد از آن سایر نهادها بر اساس آن استراتژی را تعیین نمایند) و همه گزینه ها را روی میز بگذارند و آن را بررسی کنند و از دل آن مناسب ترین استراتژی  و چراغ راه که همان استراتژی مورد توافق همگانی است، انتخاب نموده، با این روش همگی احساس کنند سهمی برای پیشبرد امور دارند، در نتیجه با مشارکت امکان پیمودن مسیر توسعه راحت تر خواهد شد، به این دلیل که همگی می دانند چه چیز می خواهند، در کجا باید باید قرار بگیرند و از چه راهی و چگونه به آن دست یابند. از طرفی الان دیگر زمان آن نیست که راه حل های مختلفی را آزمایش تا مناسب ترین آن برای رسیدن به هدف، انتخاب نماییم، چون که زمان محدود، هزینه زیاد و رقبا و سایر کشورها به سرعت در حال پیمودن مسیر توسعه هستند.

از جمله نکاتی که برای انتخاب استراتژی مناسب توسعه باید به آن ها توجه گردد  می توان به موارد زیر اشاره نمود: در انتخاب استراتژی توسعه از ظاهربینی پرهیز شود و به همه جوانب آن توجه گردد، به عبارتی دوراندیش بود، توجه به همه کنشگران عرصه توسعه به این دلیل که همگی خودشان را در آینده توسعه و سرنوشت آن سهیم بدانند و با رنج و مشقت آن سازگاری پیدا می کنند و علاوه بر این از چند دستگی و بی میلی افراد در قبال پیشبرد امور جلوگیری می کند، توجه به منافع حداکثری و منافع عمومی نه منافع خصوصی، گسترش و همگانی کردن استراتژی مورد توافق در بین افراد جامعه به گونه ای که همه آحاد جامعه دارای هدف و هدفمند شوند، زیرا گم کردن هدف موجب سردرگمی افراد جامعه می گردد.

استراتژی توسعه...
ما را در سایت استراتژی توسعه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hosseinyadollahnia بازدید : 161 تاريخ : سه شنبه 14 اسفند 1397 ساعت: 11:36